Pieczone placuszki z cukinii

Pieczone placuszki z cukinii

Cukinie ścieramy na tarce (na grubych oczkach) i mieszamy z solą (1/2 łyżeczki). Odstawiamy na 15minut. Ścieramy marchew, cebulę bardzo drobno kroimy (można też zetrzeć). Dodajemy odciśniętą z soku cukinię, jaja i drobno posiekaną pietruszkę (1 łyżkę). Łączymy z otrębami i porządnie doprawiamy (sporo soli i pieprzu).

Pralinki daktylowo-kokosowe

Pralinki daktylowo-kokosowe

Daktyle moczymy przez kilka godzin (a najlepiej zostawić je na noc), odciskamy wodę i miksujemy. Dodajemy szklankę wiórków kokosowych, zmielone siemię lniane i połowę suszonej żurawiny. Miksujemy. Morele kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy. Dorzucamy pozostałą żurawinę oraz płatki owsiane.

Zupa krem z pieczonych buraków

Zupa krem z pieczonych buraków

Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wnętrza). Pieczemy przez 1h w temperaturze 180C. Gdy się upieką obieramy je ze skóry (najlepiej w rękawiczkach, żeby nie pobrudzić rąk) i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i szklimy drobno pokrojoną cebulę i czosnek.

Item added to cart.
0 items - 0,00