Naleśniki z białym serem
Ciasto na naleśniki: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym)
Ciasto na naleśniki: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy (najlepiej wylać odrobinę tłuszczu i przetrzeć np. ręcznikiem papierowym)
Filet z kurczaka doprawić dowolnie (użyłam curry i paprykę słodką) i zgrillować na patelni (lub upiec w piekarniku). Rukolę i kukurydzę opłukać i osuszyć
Ser twarogowy „udeptać” widelcem razem z ekstraktem waniliowym i śmietaną 18%. Dodać 2 jajka i wymieszać. Masło rozpuścić. W misce przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia (najlepiej dodać 250g mąki i później, w trakcie zagniatania ciasta dodawać po trochu).
Pstrąga płuczemy i układamy w naczyniu żaroodpornym. W słoiczku lub miseczce mieszamy starty na tarce imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, oliwę, miód, sok z limonki oraz sól i pierz.
Mięso oczyścić i pokroić na kawałki. Wymieszać z mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić starty na tarce imbir, posiekaną cebulkę i chwilę podsmażać. Dodać kurczaka i smażyć jeszcze chwilę.