Kulki daktylowo-orzechowe

Kulki daktylowo-orzechowe

Migdały, orzechy i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać orzechy z kakao.

Pudding z tapioki z mango, malinami i kiwi miniatura

Pudding z tapioki z mango, malinami i kiwi

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.

Domowa czekolada z masłem orzechowym

Domowa czekolada z masłem orzechowym

Migdały i żurawinę posiekać. W kąpieli wodnej rozpuścić olej kokosowy, 2 łyżki odlać do osobnej miseczki, a do pozostałego dodać kakao i 3 łyżeczki miodu (można zastąpić erytrolem, syropem daktylowym, klonowym lub z agawy) – bardzo dokładnie wymieszać.

Curry z kurczakiem i warzywami

Curry z kurczakiem i warzywami

Czosnek i imbir oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z pastą curry (tak aby każdy kawałek był nią otoczony). Posolić. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić ibir z czosnkiem i chwilę przesmażyć.

Pudding z tapioki z owocami

Pudding z tapioki z owocami

W garnuszku zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wanilii, dodać kuleczki tapioki. Gotować pod przykryciem ok 25-30 minut, od czasu do czasu mieszając. Tapioka będzie gotowa gdy stanie się przezroczysta. Masę przełożyć do naczyń i odstawić do wystudzenia.

Czekoladowe ciasto z buraków

Czekoladowe ciasto z buraków

Buraki ugotować (lub kupić gotowe np. w Lidlu). Żurawinę sparzyć wrzątkiem i odłożyć. Siemię lniane zmielić w młynku. Wszystkie składniki z wyjątkiem żurawiny zblendować na gładką masę. Dodać żurawinę, wymieszać dokładnie i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.