Power balls z poppingiem z kaszy jaglanej

Power balls z poppingiem z kaszy jaglanej

Migdały i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle i śliwki zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać migdały z kakao. Wszystko razem miksować (aż powstanie spójna masa). Dodać nasiona chia oraz popping, uformować kulki i wyłożyć np. w plastikowym pudełku wyłożonym papierem do pieczenia. Przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Omlet kakaowy z bitą śmietanką kokosową i owocami

Omlet kakaowy z bitą śmietanką kokosową i owocami

Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy erytrol (1 łyżeczkę) oraz sól i ubijamy na najwyższych obrotach przez ok 1 min.. Dodajemy mąkę ryżową, kakao, żółtka. Miksujemy, ale na najmniejszych obrotach. Na patelnię dajemy odrobinę oleju i przecieramy ręcznikiem papierowym, tak aby była delikatnie natłuszczona.

Koktajl na mleku kokosowym z malinami, truskawkami i brzoskwinią

Koktajl na mleku kokosowym z malinami, truskawkami i brzoskwinią

Można zmiksować wszystko na raz lub przygotować koktajl warstwowy. Do misy blendera wrzucić truskawki i maliny, zalać częścią mleka kokosowego oraz wody i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia. Do misy wrzucić brzoskwinię bez pestek, dodać resztę mleka, zmiksować i przelać. Podawać od razu.

Energetyczne kulki z migdałów, daktyli i kakao

Energetyczne kulki z migdałów, daktyli i kakao

Migdały i kakao zmiksować w robocie kuchennym na drobną mąkę, a następnie przełożyć do miski. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć, przełożyć do misy blendera i zmiksować. Dodać migdały z kakao.

Szparagi w szynce parmeńskiej z jajami sadzonymi miniatura

Szparagi w szynce parmeńskiej z jajami sadzonymi

Szparagi oczyścić i przesmażyć chwilę na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, każdą
zawinąć w szynkę parmeńską (po 2 plasterki) i przesmażyć jeszcze raz (do zrumienienia szynki). Obok usmażyć jaja. Podawać z ulubioną sałatką (u mnie sałatka z pomidorków, ogórka, awokado, czerwonej cebuli z duzą ilością przypraw i oliwą).

Smoothie bowl

Smoothie bowl

Mleko zmiksować z wiśniami i malinami. Smoothie przelać do miski. Na wiierzchu ułożyć pokrojone truskawki, borówki, pyłek pszczeli, wiórki kokosowe i chia.