Pulled beef - szarpana wołowina - miniatura

Pulled beef – szarpana wołowina

Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. W misce wymieszać sos sojowy, ocet winny (lub jabłkowy), oliwę, czosnek, miód, imbir, chilli, paprykę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Marynatą natrzeć mięso.

Bezglutenowy fondant czekoladowy (lava cake)

Bezglutenowy fondant czekoladowy (lava cake)

Jajka ubić razem z solą i erytrolem – musi powstać kremowa masa (miksowałam około 5-6 minut). Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej kokosowy. Masło rozpuścić. Migdały zmielić (można wykorzystać mąkę migdałową).

Sałatka z kurczakiem i ananasem

Sałatka z kurczakiem i ananasem

Mięso oczyścić, pokroić w kostę i doprawić papryką, curry i odrobiną soli. Na patelni rozpuścić masło klarowane (można wymienić na oliwę) i podsmażyć kurczaka. Odstawić do przestudzenia. Sałatę lodową opłukać, porwać na mniejsze kawałki i wrzucić do miski.