Domowy sok a’la Kubuś
Marchew pociąć na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki oczyścić, wycisnąć przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wymieszać z olejem lnianym i wypić od razu!
Marchew pociąć na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki oczyścić, wycisnąć przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wymieszać z olejem lnianym i wypić od razu!
Mięso dokładnie myję, przekładam do wielkiego garnka i zalewam zimną wodą. Zagotowuję i kiedy pojawią się „szumowiny”, ściągam je łyżką. Dodaję ziele angielskie, liście laurowe oraz oczyszczone warzywa. Cebulę porządnie przypalam i dorzucam do reszty.
Wszystkie składniki oczyścić, wycisnąć przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wymieszać z olejem lnianym i wypić od razu!
Wszystkie składniki oczyścić, wycisnąć przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Wypić od razu!
Halloumi grillujemy na patelni. Wszystkie składniki oczyszczamy, kroimy i układamy na talerzach. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy podprażonymi na patelni pestkami dyni i nasionami słonecznika. Skrapiamy dressingiem
Ryż przełożyć do rondelka, zalać mlekiem kokosowym i wodą. Dodać sól i syrop z agawy. Ugotować – trzeba pilnować by się nie przypalił! W razie potrzeby podlać wodą. Jabłka zetrzeć na tarce, banany „udeptać” widelcem.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ziemniaki ugotować i przestudzić. Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dorzucić przyprawy, a po 2-3 minutach dodać mięso. Smażyć do momentu, aż się zetnie.
Mięso doprawić, dodać tłuszcz i dokładnie natrzeć. Odstawić. Na maśle klarowanym podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać suchy ryż, curry, paprykę, pieprz i sól. Wymieszać dokładnie.
Taki deser jest bardzo lekki i świetnie smakuje zarówno w temperaturze pokojowej, jak i po schłodzeniu.
Ma świetny skład – nie zawiera zbędnych dodatków (barwników, konserwantów czy polepszaczy smaku). Jest świetną opcją dla osób na diecie eliminacyjnej (nie ma glutenu, laktozy)