Batoniki owsiane z pulpą z wyciskarki wolnoobrotowej

5/5 - (Ocen: 1)
Batoniki owsiane z pulpą z wyciskarki wolnoobrotowej

Wskazówki

40 minut
12 batoników
Wartość odżywcza 1 batonika:
114 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-18 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Płatki owsiane górskie – 1 i 1/2 szklanki (170 g)
  • Banan – 1 sztuka (120 g)
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)
  • Syrop z agawy – 2,5 łyżki (35 g)
  • Śliwki suszone – 1 garść (40 g)
  • Orzechy włoskie – 1 garść (25 g)
  • Nasiona chia – 2 łyżki (15 g)
  • Wytłoczyny po soku z marchewek i jabłek – 150 g

Przygotowanie

  1. Część płatków lekko zblenduj. Banana zmiksuj z jajem i syropem z agawy (możesz wymienić na miód lub syrop klonowy). Orzechy i śliwki lekko posiekaj (możesz je wymienić na inne ulubione dodatki). Dodaj nasiona chia i pulpę z wyciskarki.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj łyżką. Wyłóż w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym tłuszczem.
  3. Piecz około 25 min w 180C. Wystudź i podawaj.

Na co dzień używam wyciskarkę wolnoobrotową Kuvings EVO820 plus 🙂 Polecałam wielokrotnie i nadal polecam!

Wyciskarka użyta do przepisu

Współpracuję afiliacyjnie z marką Kuvings. Od każdego zakupu z kodem (odzywiajsiezdrowo) mam marżę, dzięki której mogę utrzymać bloga i tworzyć bezpłatne treści.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

2 komentarze do “Batoniki owsiane z pulpą z wyciskarki wolnoobrotowej”

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00