Wskazówki
40 minut
12 batoników
Wartość odżywcza 1 batonika:
114 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-18 g \ BŁ-3 g
114 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-18 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Płatki owsiane górskie – 1 i 1/2 szkl. (170 g)
- Banan – 1 sztuka (120 g)
- Jajo – 1 sztuka (50 g)
- Syrop z agawy – 2,5 łyżki (35 g)
- Śliwki suszone – 1 garść (40 g)
- Orzechy włoskie – 1 garść (25 g)
- Nasiona chia – 2 łyżki (15 g)
- Wytłoczyny po soku z marchwi i jabłek-150g
Przygotowanie
- Część płatków lekko zblenduj. Banana zmiksuj z jajem i syropem z agawy (możesz wymienić na miód lub syrop klonowy). Orzechy i śliwki lekko posiekaj (możesz je wymienić na inne ulubione dodatki). Dodaj nasiona chia i pulpę z wyciskarki.
- Wszystkie składniki wymieszaj łyżką. Wyłóż w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym tłuszczem.
- Piecz około 25 min w 180C. Wystudź i podawaj.
Na co dzień używam wyciskarkę wolnoobrotową Kuvings EVO820 plus 🙂 Polecałam wielokrotnie i nadal polecam!
Jak długo takie batoniki mogą poleżeć, zanim się je zje? 😊
max 3 dni 🙂