Batoniki amarantusowe

Oceń
Batoniki amarantusowe

Wskazówki

30 minut  10 sztuk
Wartość odżywcza 1 porcji:
182 kcal \ B-3 g \ W-27 g \ T-9 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Popping z amarantusa – 20 g (2/3 szklanki)
  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Olej kokosowy – 30 g (1 łyżka)
  • Daktyle – 300 g (1 opakowanie)
  • Orzechy laskowe – 90 g (3 garści)

Przygotowanie

Orzechy zmielić na mąkę, daktyle moczyć w ciepłej wodzie przez 10 minut, a następnie zmielić na masę. Wymieszać z olejem kokosowym, kakao i amarantusowym poppingiem. Ugnieść i uformować dowolny kształt. Przechowywć w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

4 komentarze do “Batoniki amarantusowe”

Dodaj komentarz