Batoniki amarantusowe

Oceń
Batoniki amarantusowe

Wskazówki

30 minut  10 sztuk
Wartość odżywcza 1 porcji:
182 kcal \ B-3 g \ W-27 g \ T-9 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Popping z amarantusa – 20 g (2/3 szklanki)
  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Olej kokosowy – 30 g (1 łyżka)
  • Daktyle – 300 g (1 opakowanie)
  • Orzechy laskowe – 90 g (3 garści)

Przygotowanie

Orzechy zmielić na mąkę, daktyle moczyć w ciepłej wodzie przez 10 minut, a następnie zmielić na masę. Wymieszać z olejem kokosowym, kakao i amarantusowym poppingiem. Ugnieść i uformować dowolny kształt. Przechowywć w lodówce.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

4 komentarze do “Batoniki amarantusowe”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00