Bananowo-kokosowy budyń jaglany z czekoladą

Bananowo-kokosowy budyń jaglany z czekoladą

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
433 kcal \ B-9 g \ W-52 g \ T-23 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Kasza jaglana – 80 g (1/2 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 100 g (1/2 szklanki)
  • Woda – 110 g (1/2 szklanki)
  • Miód – 10 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 40 g (4 paski)

Przygotowanie

Kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni (do pojawienia się lekko orzechowego zapachu). Przepłukać dokładnie na sitku i umieścić w garnku. Lekko posolić. Zalać mlekiem i wodą. Zagotować i gotować na małym ogniu około 15 minut. Co jakiś czas trzeba sprawdzić czy nie ma potrzeby dolania płynu. Pod koniec dodać miód. Odstawić. Banana zblendować z dodatkiem soku z cytryny, dodać kaszę i miksować przez 1-2 minuty. Masę podzielić na 3 części. Część przełożyć do pucharków, kolejną część wymieszać z czekoladą i przelać do pucharków, przykryć pozostałą masą jaglaną.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00