Print Friendly, PDF & Email

Bananowo-kokosowy budyń jaglany z czekoladą

Wskazówki

30 minut  2 porcje
1 porcja to: 433 kcal \ B-9 g \ W-52 g \ T-23 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Kasza jaglana – 80 g (1/2 szklanki)
  • Mleko kokosowe – 100 g (1/2 szklanki)
  • Woda – 110 g (1/2 szklanki)
  • Miód – 10 g (1 łyżeczka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 40 g (4 paski)

Przygotowanie

Kaszę jaglaną podprażyć na suchej patelni (do pojawienia się lekko orzechowego zapachu). Przepłukać dokładnie na sitku i umieścić w garnku. Lekko posolić. Zalać mlekiem i wodą. Zagotować i gotować na małym ogniu około 15 minut. Co jakiś czas trzeba sprawdzić czy nie ma potrzeby dolania płynu. Pod koniec dodać miód. Odstawić. Banana zblendować z dodatkiem soku z cytryny, dodać kaszę i miksować przez 1-2 minuty. Masę podzielić na 3 części. Część przełożyć do pucharków, kolejną część wymieszać z czekoladą i przelać do pucharków, przykryć pozostałą masą jaglaną.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00