Sałatka z Kurczakiem, Fetą i Warzywami

4/5 - (Ocen: 39)
Sałatka z kurczakiem, fetą i warzywami

Wskazówki

20 minut
2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 539 kcal \ B-32 g \ T-34 g \ W-25 g \ BŁ-10 g

Składniki

  • Kurczak, filet z piersi – 1 sztuka (150 g)
  • Sałata lodowa – 6 plastrów (240 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 2 garście (200 g)
  • Ogórek zielony – 1 sztuka (180 g)
  • Kukurydza konserwowa – 4 łyżki (60 g)
  • Fasola czerwona konserwowa – 4 łyżki (80 g)
  • Papryczka jalapeno – 1 łyżka (15 g)
  • Awokado – 1 sztuka (140 g)
  • Czerwona cebula – 1/4 sztuki (30 g)
  • Ser sałatkowy a’la feta – 1/4 opak. (68 g)
  • Oliwa – 2 łyżki (20 g)
  • Słonecznik, nasiona – 2 łyżki (20 g)

Przygotowanie

  1. Kurczaka dopraw ulubionymi przyprawami, np. papryką słodką, ostrą i curry a następnie podsmaż na patelni lub zgrilluj.
  2. Sałatę pokrój na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrajaj, ogórka pokrój w plastry, awokado, ser sałatkowy i cebulę w kostkę. Kukurydzę i fasolę przepłukaj pod bieżącą wodą i odsącz.
  3. Wszystkie składniki ułóż na talerzach, skrop oliwą i posyp nasionami słonecznika podprażonymi na patelni.

Sałatka z kurczakiem fetą i warzywami świetnie sprawdzi się jako śniadanie, zimny obiad bądź kolacja. Możesz ją przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 39)

Dodaj komentarz