Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

Składniki

Bazylia świeża - 50 g (1 pęczek)
Orzechy włoskie - 30 g (2 łyżki)
Czosnek - 5 g (1 ząbek)
Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Wskazówki

  
15 min
2 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 147,3 kcal
białka - 3,3 g
węglowodany - 4,3 g
tłuszcz - 13,9 g
błonnik - 1,5 g

Przygotowanie

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, dodając oliwę z oliwek do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Zostaw komentarz