Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

4/5 - (Ocen: 1)
Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
147 kcal \ B-3 g \ W-4 g \ T-14 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, dodając oliwę z oliwek do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz