Wiosenna sałatka ze szpinakiem

Składniki

Pomidorki koktajlowe - 160 g (8 sztuk)
Szpinak - 50 g (2 garści)
Cebula czerwona - 52 g (1/2 sztuki)
Papryka czerwona - 60 g (1/2 sztuki)
Rzodkiewka - 45 g (3 sztuki)
Bazylia świeża - 2 g (1 łyżeczka)
Ser feta - 50 g (1/4 kostki)
Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)
Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)

Wskazówki

 
10 min
2 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 143,4 kcal
białka - 6,3 g
węglowodany - 8,6 g
tłuszcz - 10,1 g
błonnik - 2,9 g

Przygotowanie

Szpinak płuczemy i układamy na talerzu. Pomidory kroimy w połówki, cebulę w półtalarki, rzodkiewkę i paprykę w kostkę, Składniki przekładamy na talerz, polewamy oliwą, posypujemy drobno pokrojoną bazylią, pieprzem, oraz fetą.

Smacznego!

Komentarz dietetyka

Katarzyna Wawrzyniak - Dietetyk Bydgoszcz
Smaczna i lekka sałatka, dostarcza spore ilości witamin i minerałów

Zostaw komentarz