Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Oceń
Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami

Wskazówki

30 minut  8 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
251 kcal \ B-3 g \ W-18 g \ T-20 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Żurawina suszona – 60 g (1/4 szklanki)
  • Pistacje – 40 g (1/4 szklanki)
  • Popping z amarantusa – 30 g (1 szklanka)
  • Miód – 50 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 40 g (4 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 18 g (3 łyżki)
  • Olej kokosowy – 120 g (6 łyżek)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Olej kokosowy rozpuścić. Dodać miód i kakao. Mieszać tak długo, aż miód się rozpuści. Dodać szczyptę soli, wiórki, popping z amarantusa, żurawinę i pokruszone pistacje. W razie gdyby masa była płynna dosypać popping z amarantusa. Całość przełożyć na małą blaszkę, foremki do pieczenia chleba, bądź innego płaskiego naczynia i mocno schłodzić.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Sycące batoniki kokosowe z żurawiną i pistacjami”

Dodaj komentarz