Schab w pomidorach

Składniki

Schab - 280 g (4 plastry)
Pomidory z puszki - 400 g (1 puszka)
Czosnek - 5 g (1 ząbek)
Przyprawa chili - 3 g (1/2 łyżeczki)
Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
Bazylia świeża - 2 g (1 łyżeczka)

Wskazówki

  
60 min
2 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 298,2 kcal
białka - 32,4 g
węglowodany - 9,7 g
tłuszcz - 14,7 g
błonnik - 0,6 g

Przygotowanie

Schab rozbijamy delikatnie i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pomidory przekładamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i przyprawy. Zagotowujemy i zalewamy schab. Pieczemy pod przykryciem 45- 50 min (aż mięso zmięknie).

Podawać z dowolnymi dodatkami

Komentarz dietetyka

Katarzyna Wawrzyniak - Dietetyk Bydgoszcz
Taki posiłek zawiera spore ilości białka niezbędnego dla prawidłowego rozwoju mięśni.

Zostaw komentarz