tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z truskawkami i serem feta

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 445,6 kcal \ B - 9,5 g \ W - 30,4 g \ T - 32,6 g \ BŁ - 2,7 g
  1. Mix sałat - 40 g (2 garści)
  2. Truskawki - 70 g (1 garść)
  3. Oliwki zielone - 25 g (5 sztuk)
  4. Ser feta - 50 g (1/4 kostki)
  5. Mięta - 3 g (1 łyżeczka)
  6. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  7. Czosnek - 5 g (1 ząbek)
  8. Sok z cytryny - 6 g (1 łyżka)
  9. Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
  10. Miód - 25 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Sałatę wykładamy na talerz. Ser feta kroimy w kostkę. Truskawki i oliwki przekrajamy na pół i razem z serem układamy na sałacie. Wszystko posypujemy drobno pokrojoną miętą, a zaraz przed podaniem polewamy sosem miodowym (mieszamy oliwę sok z cytryny, miód i drobno posiekany czosnek) i doprawiamy pieprzem.

Smacznego!

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...