Sałatka z selerem naciowym, kiwi i granatem

Składniki

Mix sałat - 40 g (2 garści)
Granat - 51 g (3 łyżki pestek)
Kiwi - 75 g (1 sztuka)
Seler naciowy - 45 g (1 łodyga)
Miód - 25 g (1 łyżka)
Ocet jabłkowy - 6 g (1 łyżka)
Oliwa z oliwek - 10 g (2 łyżeczki)

Wskazówki

 
15 min
2 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 132,8 kcal
białka - 1,3 g
węglowodany - 21,9 g
tłuszcz - 5,2 g
błonnik - 2,8 g

Przygotowanie

Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem.

Smacznego!

Komentarz dietetyka

Katarzyna Wawrzyniak - Dietetyk Bydgoszcz
Taka sałatka to bogactwo witamin i minerałów. Warto od czasu do czau włączyć ją do menu.

Zostaw komentarz