tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Sałatka z brzoskwiniami, malinami i serem feta

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 275,8 kcal \ B - 9,6 g \ W - 29,8 g \ T - 15,8 g \ BŁ - 6,3 g
  1. Brzoskwinia - 85 g (1 sztuka)
  2. Sok z cytryny - 6 g (1 łyżka)
  3. Maliny - 70 g (1 garść)
  4. Mix sałat - 20 g (1 garść)
  5. Ser feta - 50 g (1/4 kostki)
  6. Mięta - 3 g (1 łyżeczka)
  7. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  8. Miód - 12 g (1 łyżeczka)
  9. Oliwa z oliwek - 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Brzoskwinię kroimy w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i na 2 minuty wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Miód łączymy z oliwą z oliwek i miętą. Na talerz wykładamy mix sałat, pokrojony w kostkę ser feta, podpieczone brzoskwinie oraz maliny. Polewamy przygotowanym sosem, doprawiamy pieprzem, a następnie dokładamy maliny.

Smacznego!

Sałatka nadaje się idealnie na letnie wieczory. Zaskakuje smakiem

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...