Ryż z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Oceń
Ryż z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
257 kcal \ B-19 g \ W-46 g \ T-2 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Ryż brązowy, suchy – 100 g (1 woreczek)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 90 g (3 łyżki)
  • Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Szczypior – 5 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Ryż ugotować, przełożyć do miseczki i przestudzić. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, odcedzić i dodać do zimnego ryżu. Fasolę opłukać, odcedzić i dodać do ryżu. Cebulę i szczypior drobno pokroić i dodać do sałatki. Dodać pieprz, sól do smaku i wymieszać dokładnie.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Ryż z tuńczykiem i czerwoną fasolą”

Dodaj komentarz