tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Ryż z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 30 min
  2. 2 porcje
  3. 256 kcal \ B - 18,8 g \ W - 45,5 g \ T - 1,5 g \ BŁ - 6,4 g
  1. Ryż brązowy, suchy - 100 g (1 woreczek)
  2. Tuńczyk w sosie własnym - 90 g (3 łyżki)
  3. Fasola czerwona z puszki - 85 g (1/2 szklanki)
  4. Cebula czerwona - 52 g (1/2 sztuki)
  5. Szczypior - 5 g (1 łyżka)
  6. Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
  7. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie

Ryż ugotować, wyciągnąć z woreczka, przełożyć do miseczki i przestudzić. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, odcedzić i dodać do zimnego ryżu. Fasolę odcedzić i dodać do ryżu. Cebulę i szczypior drobno pokroić i dodać do sałatki. Dodać pieprz, sól do smaku i wymieszać dokładnie.

Smacznego!

Taka sałatka idealnie nadaje się na wynos: do pracy, szkoły czy na uczelnię.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...