Placuszki pancaces

Oceń
Placuszki pancaces

Wskazówki

20 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
752 kcal \ B-25 g \ W-90 g \ T-32 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Jajo kurze – 50 g (1 sztuka)
  • Serek homogenizowany – 150 g (1 kubek)
  • Mleko – 50 g (1/4 szklanki)
  • Otręby owsiane – 7 g (1 łyżka)
  • Mąka pełnoziarnista – 70 g (1/2 szklanki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Soda – 3 g (1/2 łyżeczki)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Białko (oddzielone wcześniej od żółtka) ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Serek homogenizowany, mleko i żółtko mieszamy w miseczce. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, otręby i miód. Całość mieszamy, dodajemy pianę z białek i łączymy bardzo delikatnie. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, przetartej odrobiną oleju kokosowego. Możemy podawać je z owocami, powidłami, bądź masłem orzechowym.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz