Naleśniki z kaszy jaglanej

Składniki

Skrobia ziemniaczana - 150 g (7 łyżek)
Jajo kurze - 50 g (1 sztuka)
Olej kokosowy - 90 g (3 łyżki)
Kasza jaglana, ugotowana - 285 g (1,5 szklanki)
Mleko kokosowe - 220 g (1 szklanka)

Wskazówki

 
30 min
10 porcji

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 217,8 kcal
białka - 2,1 g
węglowodany - 19,7 g
tłuszcz - 15 g
błonnik - 0 g

Przygotowanie

Ostudzoną kaszę, mleko, skrobię ziemniaczaną, jajo i olej zmiksować na bardzo gładką masę.
Niewielką ilość masy wylać na patelnię, delikatnie rozprowadzić i smażyć z obu stron (aż się zarumienią). Podawać z ulubionymi dodatkami.

Komentarze (1)

  • Kaja Maja
    2016-12-09 10:47
    Czy zamiast mąki ziemniaczanej może być kokosowa ? :)
    Odpowiedz

Zostaw komentarz