Kolorowa sałatka

Oceń
Kolorowa sałatka

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
267 kcal \ B-16 g \ W-8 g \ T-19 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Pomidor – 170 g (1 średnia sztuka)
  • Mozzarella – 125 g (1 kulka)
  • Cebula – 50 g (1/2 sztuki)
  • Mix sałat – 40 g (2 garści)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Ocet balsamiczny – 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Pomidory i ser kroimy w plastry. Sałatę wykładamy na talerz, następnie naprzemiennie układamy pomidory i mozarellę. Polewamy sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, soku z cytryny, pieprzu, soli i ziół.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz