Koktajl ze szpinaku, selera naciowego, kiwi, ananasa i pomarańczy

Składniki

Seler naciowy - 90 g (2 łodygi)
Pomarańcza - 240 g (1 sztuka)
Kiwi - 75 g (1 sztuka)
Szpinak - 75 g (3 garści)
Ananas - 160 g (2 plastry)

Wskazówki

5 min
2 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 137,5 kcal
białka - 4 g
węglowodany - 34,5 g
tłuszcz - 0,4 g
błonnik - 6 g

Przygotowanie

Pomarańczę, ananasa i kiwi obieramy i kroimy w cząstki. Szpinak i seler naciowy myjemy (seler kroimy). Wszystkie składniki blendujemy. Dodajemy wodę dla uzyskania odpowiedniej konsystencji i blendujemy raz jeszcze.


Smacznego!

Komentarz dietetyka

Katarzyna Wawrzyniak - Dietetyk Bydgoszcz
Zielone koktajle sycą, dodają energii, dostarczają olbrzymią dawkę witamin, składników mineralnych i całkiem sporo błonnika. Powyższy koktajl zawiera również spore ilości fruktozy, dlatego powinniśmy spożywać go "z głową".

Zostaw komentarz