Jajka faszerowane

Składniki

Jajo kurze - 300 g (6 sztuk)
Chrzan - 10 g (1 łyżeczka)
Jogurt naturalny - 25 g (1 łyżka)
Majonez - 25 g (1 łyżka)
Łosoś wędzony - 50 g (1/2 porcji)
Szczypior - 10 g (2 łyżki)
Rzeżucha - 10 g (1 garść)
Pieprz - 0,5 g (1 szczypta)
Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Wskazówki

 
30 min
3 porcje

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 231,8 kcal
białka - 16,8 g
węglowodany - 1,6 g
tłuszcz - 17,5 g
błonnik - 0,1 g

Przygotowanie

Jajka gotujemy przez 7 min, następnie studzimy, skubiemy i przekrajamy na pół. Z każdej części wydłubujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Szczypiorek i łososia drobno siekamy. W miseczce mieszamy żółtka, majonez, jogurt, chrzan, szczypiorek i łososia. Do smaku dodajemy odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Farsz delikatnie nakładamy do jajek. Wierzch zdobimy łososiem oraz rzeżuchą.

Zostaw komentarz