Deser z kaszy jaglanej

Składniki

Kasza jaglana, ugotowana - 150 g (5 łyżek)
Banan - 120 g (1 sztuka)
Kakao niesłodzone - 10 g (2 łyżeczki)
Awokado - 70 g (1/2 sztuki)
Miód - 25 g (1 łyżka)

Wskazówki

   
15 min
1 porcja

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 478,3 kcal
białka - 9,2 g
węglowodany - 89,8 g
tłuszcz - 13,7 g
błonnik - 6,6 g

Przygotowanie

Kaszę jaglaną przed gotowaniem należy przepłukać, aby pozbyć się goryczy. Awokado i banana obrać, dodać kakao, miód i ugotowaną kaszę. Wszystko razem zmiksować na gładką masę.

Komentarz dietetyka

Katarzyna Wawrzyniak - Dietetyk Bydgoszcz
Idealny zamiennik dla gotowych deserów w kubeczkach. Dostarcza mnóstwo minerałów i składników odżywczych, a przede wszystkim: zaspokaja apetyt na słodkie

Zostaw komentarz