Czekoladowy krem z daktyli

Składniki

Daktyle - 135 g (3 garści)
Kakao niesłodzone - 30 g (3 łyżki)
Mleko kokosowe - 110 g (1/4 szklanki)
Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)

Wskazówki

  
30 min
1 porcja

Wartości odżywcze
(1 porcja)

kalorie - 694,3 kcal
białka - 11,2 g
węglowodany - 123,9 g
tłuszcz - 31,1 g
błonnik - 20,7 g

Przygotowanie

Opcjonalnie można dodać: cynamon, kardamon, chilli, skórkę pomarańczową, orzechy, wiórki kokosowe, bądź inne ulubione dodatki

Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin, aby łatwo się je miksowało.
Odsączamy je, blendujemy razem z pozostałymi składnikami.

Komentarz dietetyka

Katarzyna Wawrzyniak - Dietetyk Bydgoszcz
Idealny zamiennik niezdrowych, kupnych kremów czekoladowych

Zostaw komentarz