Chrupiąca sałatka z fenkułem

Oceń
Chrupiąca sałatka z fenkułem

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
369 kcal \ B-7 g \ W-38 g \ T-23 g \ BŁ-9 g

Składniki

  • Sałata lodowa – 60 g (4 liście)
  • Jabłko – 180 g (1 duża sztuka)
  • Fenkuł – 250 g (1/2 sztuki)
  • Seler naciowy – 90 g (2 łodygi)
  • Szczypior – 5 g (1 łyżka)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Słonecznik łuskany – 20 g (2 łyżki)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Miód – 20 g (1 łyżka)
  • Ocet jabłkowy – 6 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki, jabłko, fenkuł i seler naciowy kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy posiekany szczypiorek i listki mięty, podprażony na patelni słonecznik, posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, miodu i octu jabłkowego.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz