tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Chłodnik truskawkowo-arbuzowy z miętą

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 20 minut
  2. 2 porcje
  3. 132,3 kcal \ B - 4,3 g \ W - 35,1 g \ T - 0 g \ BŁ - 5,1 g
  1. Arbuz - 700 g (1/4 sztuki)
  2. Truskawki - 150 g (1 szklanka)
  3. Sok z cytryny - 18 g (3 łyżki)
  4. Mięta - 3 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Truskawki myjemy, szypułkujemy i razem z pozostałymi składnikami wkładamy do blendera. Miksujemy na delikatny mus i wkładamy do lodówki. Musi być mocno schłodzony.

Smacznego!

W upalny dzień nie ma nic lepszego jak orzeźwiający chłodnik. Jest smaczny, pożywny, szybki w przygotowaniu i nie wymaga stania przy parujących garach bądź nagrzanym piekarniku. Trzeba pamiętać jednak, że zawiera spore ilości fruktozy, dlatego

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...